Smarte tips til små baderom

Små baderom bilder en
Del:

Små baderom kan være en utfordring for de fleste, uansett om det skal brukes som et gjestebad eller hovedbad. For å innrede rommet på best mulig måte må du ofte gå på kompromiss mellom areal, bevegelse og oppbevaring.

Du kan selve skape en større romfølelse på et lite baderom ved å velge møbler som egner seg for små rom. Du bør også tenke gjennom hvilke behov du har for oppbevaring. Det viktigste på små bad er holde det ryddig og at alt har sin egen faste plass. Finn derfor løsninger for bruk og oppbevaring som gjør bad ditt spesielt og funksjonelt for deg.


Her kommer 6 andre tips for å skape bedre romfølelse på små baderom


1. Tenk lyse overflater.Lys forstørrer - mørkt forminsker. Dette prinsippet gjelder også for små baderom. Velg lyse farger og materialer på vegg, gulv og baderomsmøbler. Unngå fliser på alle overflater. Fliser tar mye oppmerksomhet og kan skape en illusjon av at rommet er mindre. Du bør derfor begrense flisleggingen til dusjsone og gulv. Veggene kan med fordel holdes i lyse eller organiske farger. Ønsker du likevel å bruke fliser på veggene bør du ta i bruk fliser som reflekterer lyset. Bruk fliser som er glaserte og skinnende, slik at lyset blir fordelt ut i rommet.


2. Utnytt lyset.


Pass på at du får utnyttet alle muligheter for å skape lys, enten med et vindu eller med lamper som lyser opp rommet. Velg LED-lamper med hvitt lys og ikke sett for eksempel opp et sminkespeil på benkeplaten som kan reflektere dagslyset fra vinduet.3. Velg et vegghengt toalett.Du sparer plass ved å velge et vegghengt toalett fremfor som plasseres på gulvet. Toaletter kommer også i ulike størrelser, velg derfor et mindre toalett som ikke er for dypt. Du kan med fordel også velge et rundt toalett fremfor et firkantet, runde former gir en illusjon om mer luft og større romfølelse.
Små baderom bilder en

4. Utnytt takhøyen.


Du kan enkelt sette inn et skap som går fra gulv til tak, men det vil på de minste rommene innskrenke romfølelsen. Bygg heller opp en vegg med flere hyller, og bruk for eksempel kurver for å skjule innholdet. Dersom du likevel ønsker å bruke skap, sett opp to mindre skap med luft mellom dem. Mellomrommet mellom skapene kan du blant annet bruke til å legge brettede håndkleder. Husk at du også kan unytte veggen bak toalettet ved å sette opp hyller til oppbevaring og dekor.


5. Utnytt speilets fordeler


Speil skaper dybde i et rom, og desto større speil desto større effekt. Trendene nå forteller oss at det er runde speil som er mest populært. Et rundt speil vil hjelpe deg med å myke opp inntrykket på et lite og stramt baderom. Dersom du ønsker mer oppbevaringsplass kan du heller gå for et speilskap, der du har god plass til toalettsaker bak speilet.


6. Innred med lette og små møbler.Hold baderomsmøbelet enkelt og tilpasset rommet det skal stå i. Tenk over om du virkelig trenger benkeplass eller om du kan klare deg like godt med et lite møbel for å skape bedre plass til bevegelighet i rommet.


Publisert 10.08.2021


korsbakken.no