Skal du selge bolig?

Selge bolig
Del:

Å selg bolig kan også være en litt overveldende prosess og det innebærer en del ansvar - som for eksempel tilstanden på det elektriske anlegget. Usikker på hva dette innebærer?

Har du kontroll på det elektriske anlegget?

Boligsalg er både en spennende og krevende prosess, med mye å tenke på. Har du fått med deg de nye reglene for dokumentasjon ved salg av bolig og fritidsbolig? For å hjelpe deg litt på vei har vi samlet noen tips og råd om veien videre – enkelt og greit.


En ny endring i avhendingsloven trådde i kraft 1. januar 2022

Fra januar 2022 tredde nye regler i kraft, ved salg av bolig og fritidsbolig. Avhendingsloven regulerer kjøp og salg av eiendom, med en intensjon om å skape en tryggere handel på boligmarkedet.

Det betyr i korte trekk at nå må kjøpere sette seg grundigere inn i boligens dokumentasjon, mens selgere har en plikt til å dokumentere boligens tilstand mer nøyaktig. Dette sørger for en økt trygghet for begge parter, og et lavere konfliktnivå etter salg av bolig.


Se hva du bør du vite om en elkontroll


Hva bør du tenke på?

  • Ved salg av bolig kan man nå ikke lenger selge boligen «som den er».
  • Du må passe på å ha dokumentasjon på godkjente tilstandsrapporter for din bolig.
  • Selger er pålagt et større ansvar for å oppdage skjulte feil eller mangler.
  • Det elektriske anlegget i boligen skal kunne dokumenteres. Om du ikke har denne dokumentasjonen, og må fremskaffe denne. Få gjennomført en elkontroll, og motta kontrolldokumentasjon som viser feil og mangler.
Kontakt elektriker