Skal du selge bolig i et utfordrende marked?

933 1479273620
Del:

Boligsalg er en påkjenning for de fleste, forbereder du deg godt kan dette være det viktigste du gjør i forkant av salget. En profesjonell aktør vil se boligen din med nye øyne, derfor anbefales det å benytte en stylist i de fleste tilfeller.

80% av meglerne anbefaler boligstyling


Det er svert vanlig å bo seg blind i egen bolig og dermed ikke se hva som skal til for å optimalisere før et salg. Gjennom en spørreundersøkelse utført i 2022, kunne stylingbyrået Creative Living som utsendte undersøkelsen, konkludere med at hele 80% av de spurte meglerne vil anbefale boligstyling eller veiledningstimer for sine kunder.


Dette betyr at bransjen har stor tro på at det lønner seg å optimalisere før et salg, er det ikke verdt å bruke litt tid og ressurser på det da?


Se den økonomiske gevinsten!


Carina Myhrvold, daglig leder i Creative Living mener det er helt åpenbare grunner til hvorfor du skal benytte deg av styling, delstyling, eller veiledning. I samme undersøkelse som er referert til ovenfor, mener nemlig 80% av meglerne at en stylet bolig selges for en betraktelig høyere sum enn en bolig som ikke er stylet.


Vi alle har samme mål sier Myhrvold, vårt fokus er i hvert utførte prosjekt å gjøre den økonomiske gevinsten så stor som mulig for våre kunder. På samme tid er det en del grep du kan gjøre selv for å optimalisere før salget, under har jeg ramset opp noen av våre viktigste anbefalinger.


Førsteinntrykk er viktig:Førsteinntrykket er viktig for en potensiell kjøper, og det tar ofte bare sekunder fra de kommer innenfor døren til de vet om dette kan være en bolig de har lyst på. Pass derfor på å tilrettelegge for et godt førsteinntrykk for en potensiell kjøper. Viktig her er å fjerne alle private eiendeler, samt vaske og male over flater som har fått sår og stygge merker.


Få inn en erfaren stylist, glem din egen smak


Den viktigste investeringen du gjør i forbindelse med salget, er valget av megler og stylist. Lytt til stylisten din og gjør det han/hun anbefaler. Boligstylister sitter med masse erfaring og kompetanse som vil kunne sørge for flyt i prosjektet og en god økonomisk gevinst. Glem din egen smak, smaken er forskjellig og det er ikke de små detaljene på interiøret som sørger for et kanonsalg.


Rydd for pokker og glem for all del nostalgien!Ingen vil se dine private eiendeler når de er på visning, helst ønsker de fleste å glemme at det noensinne har bodd mennesker i boligen tidligere. Så luft godt, fjern åpenbare arvegjenstander og gjør boligen så nøytral som mulig. ALT med personlig preg må bort. ALT!
Føles det glissent, så kjøp inn noen store grønne planter eller lignende, det blir sjeldent feil i prospektet.


Sol ute, sol inneRydd uteområder, klipp gresset og vask godt på verandaen. Bruk gjerne flere lykter med levende lys for å skape en lun stemning i samspill med friske blomster. Uteområdene er utrolig viktige, og blir en forlengelse av boligen. De må skinne!


Sørg for lyse romPass på at alt av belysning fungerer og at rommene er rikelig opplyst. Lyse rom ser større og mer luftige ut, uansett hvilken farge du har på veggene. Fjern mørke gardiner dersom de stjeler mye lys og bytt de ut med lysere og lettere varianter. Mye dagslys gir boligen et positivt inntrykk.