Trenger stuen en oppgradering av belysningen?

LYS PEIS
Del:

Reduser strømregningen med LED – belysning. Fremhev detaljer og skap en lun og avslappende stemning når du skal lyssette stua di. Ved å fokusere på ulike soner som trenger mer eller mindre lys kan man skape den rette energien i et rom. La M2 inspirere deg til hvordan dette kan gjøres.

Grenseløs belysning med LED-striper

LED-striper byr på endeløse muligheter. Det kan brukes til å skape stemningsbelysning, og det kan være både dekorativt og funksjonelt.


Noen av de vanligste stedene du kan benytte LED-belysning er under kjøkkenskap, i garderobeskap, rundt en TV eller et speil, langs trappen, langs taket i stua eller på soverommet, utebelysning i hagen eller på terrassen - her er det med andre ord ingen begrensninger!


LED-striper montert langs tak og bjelker skaper en moderne look og lyser opp boligen på en effektiv måte. Bilder: Lyskomponenter AS

6 tips til plassering av LED-striper i stua

LED-striper er et populært valg av belysning, fordi de er energieffektive og har lang levetid. Her er noen ting du bør vurdere når du monterer LED-striper i stuen din.


1. Planlegg plassering

Vær nøye før du monterer LED-stripene. Tenk på hvor mye lys du trenger til stuen din, hvilken stemning du ønsker å skape, og de ulike områdene du ønsker å belyse.


2. Fremhev takhøyden din

Monter LED-striper i taket eller på veggen - du kan for eksempel montere LED-striper langs drageren i taket.


3. Velg riktig fargetemperatur på LED-stripene

Det finnes mange ulike toner, fra varmt hvitt til kaldt hvitt. Velg en fargetemperatur som passer resten av belysningen i rommet.


4. Plasser i nærheten av stikkontakten

LED-striper trenger tilgang på strøm, så man bør plassere dem i nærheten av en stikkontakt. Hvis du ikke har en stikkontakt i nærheten av der du vil ha LED-striper, kan du vurdere å installere en.


5. Unngå for mye belysning

Det er viktig å ikke overdrive med LED-striper. Hvis du har for mange, kan det føles litt overveldende og urolig. Et lite tips kan være å starte med noen, og etter behov legge til mer.


6. Juster styrken med en dimmer

Du kan enkelt skape en hyggelig og avslappende atmosfære ved å installere en dimmer for LED-stripe


Ønsker du kontakt med elektriker, trykk her.

  • LEDLYS STUE
  • LED STRIPER TAK
  • LYS PEIS
↑ Slipp løs kreativiteten og lek deg med uttrykk.
Kontakt elektriker